Οξεία αντιπαράθεση Στουρνάρα - Μητρόπουλου για φορολογική υπόθεση του δεύτερου

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής,με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου οικονομικών για τον εναιαίο φόρο ακινήτων και άλλες διατάξεις,Σάββατο 14 δεκεμβρίου 2013 (ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής,με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου οικονομικών για τον εναιαίο φόρο ακινήτων και άλλες διατάξεις,Σάββατο 14 δεκεμβρίου 2013 (ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση Γιάννη Στουρνάρα στον Αλέξη Μητρόπουλο για αιχμές του δεύτερου κατά του υπουργού σχετικά με φορολογική του δήλωση

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου για προσωπική φορολογική του υπόθεση.

Ο κ. Μητρόπουλος, μάλιστα, συνέδεσε το φορολογικό έλεγχο που του έγινε από το ΣΔΟΕ, με εντολή - όπως ισχυρίστηκε - του ίδιου του κ. Στουρνάρα, που την έδωσε την ίδια μέρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τρεις δανειακές συμβάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι δανειστές δεν δεσμεύονται από κανέναν αναγκαστικό νόμο, διεθνή συνθήκη ή διεθνή αρχή, και μπορούν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαστική απόφαση.

"Αν έχετε στοιχεία να τα προσκομίσετε στη Βουλή. Αυτά που λέτε για μνημόνιο και δικαστές είναι ένα παραλήρημα. Δεν ισχύουν αυτά παρά μόνο στο μυαλό σας", απάντησε ο κ. Στουρνάρας και προσέθεσε: "Λυπάμαι που δεν σέβεστε ούτε το κόμμα σας, και ήρθατε εδώ για να πείτε το προσωπικό σας πρόβλημα".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ισχυριστεί, επίσης, ότι αποπέμφθηκε ο επιθεωρητής του ΣΔΟΕ κ. Κριτσέλης την ίδια μέρα που έκρινε ότι ο κ. Μητρόπουλος δεν πρέπει να φορολογηθεί για τα λεφτά που επέστρεψε από το εξωτερικό στην Ελλάδα, καθώς έκανε χρήση της ευεργετικής διάταξης Αλογοσκούφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network