“Παιχνίδι” σε 3 μέτωπα για τον ΣΥΡΙΖΑ

“Παιχνίδι” σε 3 μέτωπα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Την Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Παρεμβάσεις για την τρέχουσα επικαιρότητα για την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ ταυτόχρονα "κλείνει" τις υποψηφιότητες για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης και εκκινεί την καμπάνια για τις εκλογές της νέας ηγεσίας.

Σε τρία επίπεδα συνεχίζονται οι εξελίξεις τον ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στην εβδομάδα η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και η καμπάνια για τις εκλογές που θα αναδείξουν την νέα ηγεσία του. Την ίδια στιγμή παρεμβαίνει και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση των πυρκαγιών.

Επιπόλαια επικοινωνιακή διαχείριση

Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση το ότι επιχειρεί να διαχειριστεί αποκλειστικά επικοινωνιακά το ζήτημα, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία καταδεικνύουν πως δεν έχει κάνει τίποτε από όσα πρέπει για την πολιτική προστασία. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι η επικοινωνιακή τακτική οδήγησε και σε επιπολαιότητες που εκθέτουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς που ανέλαβε να «καθαρίσει» την εικόνα της κυβέρνησης μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης όπου στρατιωτικό υλικό καταστράφηκε και εξεράγη λόγω των ανέλεγκτων πυρκαγιών στην περίοχή. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των … επιθεωρήσεων που ασκεί για την πυρασφάλεια των Ενόπλων Δυνάμεων ο υφυπουργός Άμυνας «κατάφερε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής».

Ιδιαίτερα δεικτικός ήταν επ’ αυτού άλλωστε ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης που σε δήλωσή του τόνισε πως «είναι πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιθεωρήσεις ασφαλείας για τη φύλαξη των αποθηκών καυσίμων από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι επιθεωρήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν ανατεθεί στον ΑΓΕΕΘΑ ή στους αρχηγούς των τριών όπλων, οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς και τα αρμόδια στελέχη. Οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω. Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων».

Παράλληλα με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει και τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα και δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε ούτε κατ’ ελάχιστο τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Στέργιος Καλπάκης, «τα στοιχεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την πολιτική προστασία εκθέτουν την κυβέρνηση της ΝΔ» σημειώνοντας πως «η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ».

«Κλείνουν» οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές-περιφερειακές

Στο πεδίο της προετοιμασίας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας το αργότερο να έχει «κλείσει» όλες του τις υποψηφιότητες και στηρίξεις για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας. Ήδη άλλωστε χθες ανακοίνωσε την στήριξη του στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτά ενώ ήδη έχει ανακοινώσει τους υποψηφίους που στηρίζει σε Ιόνιο (Θ.Γαλιατσάτος), Δυτική Μακεδονία (Γ.Ζεμπιλιάδου), Στερεά (Α.Γκλέτσος), Ν.Αιγαίο (Χρ.Καραγιάννη), Πελοπόννησο (Μ.Μάκαρης) και Ήπειρο (Γ.Στέφο). Επίσης θυμίζουμε ότι για την περιφέρεια της Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Γιώργο Ιωακειμίδη.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη προκειμένου να αναδείξει τους υποψηφίους για τις 3 εναπομείνασες περιφέρειες αλλά και να «λύσει τον γρίφο» της υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθήνας. Εκεί όπου πλέον «παίζει δυνατά» το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επαφή την Τετάρτη προκειμένου να «βολιδοσκοπηθούν» οι προθέσεις των δύο πλευρών. Αυτά ενώ ήδη έχουν προταθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Όλγα Μπαλαούρα και ο Πέτρος Φιλλίπου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξετάσει και εγκρίνει τις υποψηφιότητες σε περίπου 200 δήμους της χώρας.

Ξεκίνησε η καμπάνια για τις εκλογές

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη ξεκίνησε την καμπάνια για την συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτών στην διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας του. «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» και «το αύριο ξεκινά από εμάς» είναι τα δύο βασικά συνθήματα της καμπάνιας και δεν έχουν επιλογή καθόλου τυχαία. Καταδεικνύουν την κοινή βούληση και των 4 υποψηφίων για την προεδρία ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, με τον πήχη μάλιστα να βρίσκεται ψηλά αφού στην προηγούμενη ανάλογη διαδικασία με την οποία εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχαν 170.000 πολίτες που ψήφισαν έχοντας την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την απαρχή για μία πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε σύντομα να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εάν κι εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθείς τις 16 Σεπτεμβρίου. Θα έχει προηγηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου και να εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Είτε αυτές που έχουν κατατεθεί στην Κ.Ε (Ε.Αχτσιόγλου, Ε.Τσακαλώτος, Ν.Παππάς και Στ.Τζουμάκας) είτε τυχόν νέες που θα υποβληθούν, συνοδευόμενες υποχρεωτικά από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα