ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών
Ο Λευτέρης Αυγενάκης Eurokinissi

Τι προβλέπει η τροπολογία που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση με την οποία διασφαλίζεται πως ΠΑΟΚ- Ξάνθη δε θα υποβιβαστούν, ωστόσο θα τους αφαιρεθούν βαθμοί.

Ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών αντί υποβιβασμού επιφέρει για ΠΑΟΚ– Ξάνθη η τροπολογία που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε στο briefing ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δηλαδή για την πολυιδιοκτησία.

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σε άμεση συνεννόηση με το Μαξίμου, στο νομοσχέδιο για τα επιδόματα και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο. Ο κ. Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη (αν και δεν αναφέρθηκε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκεκριμένα), χωρίς όμως άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης σε αυτή καθεαυτή τη διαδικασία λήψης απόφασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και χωρίς να αμφισβητηθεί η απόφαση της Επιτροπής, αλλά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

“Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα” δήλωσε ο κ.Πέτσας.

“Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη” πρόσθεσε.

Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε επίσης τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, που είχε απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Ετσι εστάλη και ένα μήνυμα προς τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και απειλείται εσωκομματικός “εμφύλιος” μεταξύ Βορρά και Νότου. Οι βουλευτές της ΝΔ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων απέφυγαν τις δημόσιες δηλώσεις, ωστόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχοι πόλεων της Μακεδονίας και πολιτευτές είχαν τοποθετηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα