Παπαδημούλης σε Κομισιόν: Παρέμβαση Σχοινά στα εσωτερικά της Ελλάδος

Παπαδημούλης σε Κομισιόν: Παρέμβαση Σχοινά στα εσωτερικά της Ελλάδος
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Eurokinissi

Επείγουσα ερώτηση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

Επείγουσα ερώτηση προς τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην οποία καταγγέλλει το νέο αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, για πολιτική μεροληψία και για ευθεία παρέμβαση στην κομματική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, με αφορμή δηλώσεις του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ περί «μη χρηστής διακυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ» και για «5ετή επέλαση των λαϊκιστών», κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, ο κ. Σχοινάς, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, υπέπεσε, μόλις την πρώτη μέρα ανάληψης των νέων καθηκόντων του -ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής-, σε ένα σοβαρό σφάλμα πολιτικής μεροληψίας για ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβαίνοντας σε μια ομιλία με έντονο κομματικό ύφος και με σαφή υπονοούμενα, τουλάχιστον υποτιμητικά και προσβλητικά για την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,ο κ. Σχοινάς, πλέκοντας το εγκώμιο της σημερινής κυβέρνησης, δήλωσε πως «η Ελλάδα ξαναβρίσκει τον δρόμο της σοβαρότητας, της σταθερότητας, του ευρωπαϊκού ορθού λόγου και της χρηστής διακυβέρνησης», έπειτα από μια «5ετή επέλαση των λαϊκιστών». Όσον αφορά την συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, ανέφερε πως αυτή τέθηκε σε κίνδυνο «εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων, που θέλησαν να κτίσουν καριέρες στις πλάτες των Ελλήνων και μάλιστα των πιο αδύναμων Ελλήνων, που υποτίθεται ότι εξέφραζαν».

Ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνει ότι οι δηλώσεις του νέου Έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα θετικά έχει αναγνωρίσει με δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο πολιτικός του προϊστάμενος και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, όσο και με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο ίδιος ο κ. Σχοινάς, ως εκπρόσωπος Τύπου της απελθούσας Κομισιόν.

Ο κ. Παπαδημούλης με την ερώτησή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, ζητεί να πληροφορηθεί “πώς αξιολογεί τις ανωτέρω δηλώσεις του, με τις οποίες παρεμβαίνει ανοιχτά στην εσωτερική κομματική αντιπαράθεση της Ελλάδας, σε αντίθεση προς τη βασική υποχρέωση της Επιτροπής συνολικά και του κάθε Επιτρόπου ατομικά για πολιτική ουδετερότητα και αμεροληψία” και “τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για την αποκατάσταση και μελλοντική εξασφάλιση της πολιτικής ουδετερότητας τόσο του Αντιπροέδρου κ. Σχοινά, όσο και του συνόλου των μελών της Επιτροπής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα