Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην τρίτη ημέρα εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε ο νέος επίτροπος στο συνέδριο της ΝΔ. “Τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες” είπε και κάρφωσε ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δράση.

Στίγμα εμπιστοσύνης στην ΕΕ για στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό- μεταναστευτικό έδωσε ο νέος επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και καλώντας ουσιαστικά τη βάση της παράταξης να κλείσει τα αυτιά της σε ακροδεξιές σειρήνες.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή σε λίγους μήνες θα τοποθετήσει χιλιάδες ένοπλους φύλακες στα σύνορα της Ευρώπης και θα είναι ο πρώτος οργανισμός της Ένωσης με προσωπικό που θα οπλοφορεί, συμβολίζοντας στην πράξη τη βούληση της να φυλάξει τα εξωτερικά κοινά σύνορα.

Προανήγγειλε επίσης ότι το νέο σύμφωνο ασύλου και μετανάστευσης στις αρχές του χρόνου θα καθιστά σαφές ότι όλα τα κράτη- μέλη θα πρέπει να επωμίζονται ευθύνες. “Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλεγγύη ή δε θα είναι Ευρώπη” τόνισε και πρόσθεσε.

“Σειρήνες και εγχώριοι κήρυκες που υπόσχονται απλές λύσεις σε ένα περίπλοκο πρόβλημα δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως Ευρώπη”.

Ο κ. Σχοινάς όμως σχολίασε επίσης πως: “ Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά αλλά τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες”.

Αναφέρθηκε επίσης στο γαλλικό φρένο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, σημειώνοντας ότι τα Δυτικά Βαλκάνια βλέπουν την Ευρώπη “να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα και να μετακινεί το γκολποστ”.

Ως καρφί για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ερμηνεύθηκε δε το σχόλιο του για ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δημόσια αντιπαράθεση ιδεών και δράση.

Ο κ. Σχοινάς εξαπέλυσε όμως επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το επίτευγμα της συμμετοχής της χώρας μας στην ΕΕ τέθηκε για πρώτη φορά σε κίνδυνο, “όχι με δική μας ευθύνη, εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων που θέλησαν να χτίσουν καριέρες στις πλάτες των Ελλήνων και δη των πιο αδύναμων. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, απέτυχαν και το στίγμα της αποτυχίας τους θα τους συνοδεύει για πάντα”.

Πρόσθεσε δε ότι “απέτυχαν γιατί οι Έλληνες με θυσίες επέλεξαν να αγκιστρώσουν τη χώρα στην Ευρώπη, γιατί ο Γιούνκερ κράτησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και γιατί η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη, δεν άφησε την Ελλάδα να πέσει στο γκρεμό”.

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την άποψη ότι: “Η χώρα μας σήμερα πατάει ξανά στα πόδια της μετά την 5ετή επέλαση των λαϊκιστών που μεγέθυναν την κρίση. Σήμερα προβάλλουμε ως όαση σταθερότητας στη γεωπολιτική μας γειτονιά”.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα