Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς SOOC

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο", τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της αριστεράς είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι «μένει να ξεκαθαριστεί αν θέλει να οριοθετηθεί από την τακτική των τελευταίων ετών της ταύτισης με την ακραία φιλελεύθερη Δεξιά».

Μάλιστα τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι «θέλει να επηρεάζει και τους όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Θα ήταν ευτυχής έργον αν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Τη συναίνεση που αποτυπώθηκε στις συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόστηκε από μεγάλους συνασπισμούς συνεργασίας με τη Δεξιά, γέννησε την κρίση και έφτιαξε ένα ατελές θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η αίσθηση του κόσμου είναι ότι μας δίνει το δεύτερο μισό της πρώτης ευκαιρίας», και υπογραμμίζει ότι εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορέσαμε να εφαρμόσουμε κομμάτια του προγράμματός μας, που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη ρύθμιση των δόσεων και την αποποινικοποίηση των οφειλών».

Μιλώντας για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «την προηγούμενη περίοδο ήταν παραγωγική», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η διεύρυνση της στήριξης αυτής της κυβέρνησης είναι διαρκής στόχος», ενώ αναφορικά με την περίπτωση του Δ. Καμμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Τα αναγνωρίζουμε και προχωρούμε».

Σχετικά με τη «μάχη για το χρέος», ο κ. Παππάς προβλέπει ότι «μπορεί να κερδηθεί», θέτοντας ταυτόχρονα ως στόχο την ύπαρξη διευθέτησης, με την οποία «οι ετήσιες υποχρεώσεις δεν θα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και το ύψος του χρέους θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στους διεθνείς επενδυτές και τους εγχώριους καταναλωτές».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μελλοντική στάση της ομάδας των 53, ο κ. Παππάς εκτιμά ότι «το κυβερνητικό μέτωπο θα είναι αρραγές και διευρυμένο». Επιπλέον, επισημαίνει ότι το συνέδριο του κόμματος «πρέπει να γίνει γρήγορα και είναι απολύτως αναγκαίο».

Σχετικά με το θέμα των συχνοτήτων και των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι το σχετικό νομοσχέδιο «θα είναι από τα πρώτα που θα πάει στη βουλή», τονίζοντας ότι «δε φωτογραφίζει, δεν πριμοδοτεί, δεν νομιμοποιεί εκ των υστέρων μία κατάσταση ασύδοτη και προστατεύει τους εργαζομένους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την ΕΡΤ, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι «διαρκώς θα βελτιώνεται, θα γίνεται αποτελεσματικότερη, και θα συνεχίσει να αποδεικνύει ότι σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network