Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν, το τίμημα θα εισπραχθεί

Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν, το τίμημα θα εισπραχθεί
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τα κόμματα να συναινέσουν τη Δευτέρα στη συγκρότηση ΕΣΡ. Άσκησε κριτική στην απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή σε καθεστώς "αντισυνταγματικότητας" και μεταφορά χρημάτων από φτωχούς σε εύπορους

Διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι απαιτείται για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την είσπραξη του τιμήματος των 255 εκ. ευρώ έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και κάλεσε την αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ το οποίο θα κληθεί να διοργανώσει το διαγωνισμό, βάσει της «οριακής» όπως είπε απόφασης του ΣτΕ.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Και άδειες θα δοθούν και το τίμημα θα εισπραχθεί» είπε ο κ. Παππάς παρουσιάζοντας τις δύο τροπολογίες του με τις οποίες ορίζεται ότι απαιτείται σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών και παράλληλα μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην αρχή. Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος για την συγκρότηση του ΕΣΡ. «Μετά από πολλά επεισόδια αυτή τη στιγμή διαγράφεται μια πορεία σύγκλισης» είπε και μίλησε για προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν στη συνταγματική τους υποχρέωση» είπε και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τις μεγαλοστομίες και να κάνουν το τελευταίο βήμα για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να διεξαχθεί διαγωνισμός. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι με την τροπολογία για τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ η κυβέρνηση έκανε ένα «γενναίο» βήμα και κάλεσε την αντιπολίτευση να πράξει ανάλογο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Δευτέρας όπου θα επιχειρηθεί για 6η φορά η συγκρότηση του ΕΣΡ. «Επί 27 χρόνια δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανήκει στο χθες» ξεκαθάρισε.

Κριτική στην απόφαση του ΣτΕ

Ο κ. Παππάς σχολίασε πάντως την «οριακή» όπως είπε απόφαση του ΣτΕ για τη αντισυνταγματικότητα διατάξεων του νόμου. «Δυστυχώς η οριακή απόφαση του ΣτΕ η οριακή παρήγαγε δύο αποτελέσματα» είπε και εξήγησε ότι η απόφαση παράγει πρώτον ένα οικονομικό αποτέλεσμα για τη μεταφορά πόρων από φτωχούς συμπολίτες μας σε πολίτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Επίσης, σημείωσε ότι η απόφαση προκαλεί ένα τεράστιο συνταγματικό «κενό» αφού επαναφέρει την κατάσταση στο προηγούμενο καθεστώς μη αδειοδότησης που είχε κριθεί αντισυνταγματικό το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον μόνο μέσω ΕΣΡ όπου απαιτείται όμως πλειοψηφία 4/5.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα