Παππάς σε Μητσοτάκη: Να αφήσει τα παιδιαρίσματα, να πει ότι θα ψηφίσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί προσχήματα, για να μην μετάσχει στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

"Να σταματήσει τα παιδιαρίσματα και να δηλώσει ότι θα ψηφίσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών" κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

"Ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί προσχήματα -συνέχισε- για να μην μετάσχει στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Επιλέγει να μην είναι συμβατός με το θεσμικό του ρόλο. Ο βασικός καημός της ΝΔ είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών". Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο Κ. Σημίτης οφείλει να μιλήσει για τα σκάνδαλα διαφθοράς επί της πρωθυπουργίας του, ενώ απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι "εργαλειοποιείται η δήλωση του Π. Πολλάκη". Τόνισε ότι "μιλάμε για ακύρωση και όχι για αναβολή" του μέτρου περικοπής των συντάξεων και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη συνεννόηση με τους πιστωτές. 

Σχετικά με το νέο τηλεοπτικό τοπίο ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε τα εξής:

"Το νέο τηλεοπτικό τοπίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραλάβαμε, χωρίς δημόσια τηλεόραση, με κανάλια με χρέη και αδιαφανή δανειοδότηση. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο με το οποίο λειτουργούσαν. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι θέλουν να επενδύσουν, η οπτικοακουστική βιομηχανία μπορεί να γίνει η βαριά βιομηχανία της χώρας. Το ΕΣΡ κρίνει θέματα συγκέντρωσης, εμείς κατοχυρώσαμε τον εξαντλητικό έλεγχο για τις αδειοδοτήσεις. Η ΕΡΤ κουβαλάει κακές πρακτικές από το παρελθόν, όπως είναι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις με όρους κουτσομπολιού. Δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για παραβίαση της νομοθεσίας ή του κανονισμού λειτουργίας. Η ΕΡΤ ακολουθεί την διεθνή τάση για την τηλεόραση που είναι οι ζωντανές μεταδόσεις και οι διακτυακές υπηρεσίες και η αιχμή των οπτικοακουστικών παραγωγών|. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τη διεθνή εμπειρία και να ανοίξουμε ένα γενικευμένο διάλογο για τη βελτίωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Δεν τίθεται θέμα αναθέωρησης της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στον ΣΚΑΙ που, όπως υποστήριξε, είναι βιομηχανία ψευδών ειδήσεων".

SHARE:

24Media Network