Παραδοχή Γεωργιάδη: “Από σεβασμό στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου”

Παραδοχή Γεωργιάδη: “Από σεβασμό στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου”
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπου παρουσιάστηκαν τα μέτρα ενόψει των εορτών, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε το λάθος της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, όπου στη λειτουργία του Αγίου Δημητρίου παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο. Αγνοήθηκαν οι εισηγήσεις των ειδικών.

Παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης οτι η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα στη Θεσσαλονπικη για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και γι αυτό το λόγο επιμένει τωρα για τα Θεοφάνεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ: ““Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή”.

Πρόσθεσε σε οτι “κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανίων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα