Παραίτηση Σπίρτζη ζητά η Νέα Δημοκρατία

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Καθηγητή Γιάννη Α. Μυλόπουλου "Ταβ¦αν της ανάπτυξης. Η διέξοδος στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους" την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. 
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 
Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Επισκέπτης Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ναπολέων Μαραβέγιας, Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Καθηγητή Γιάννη Α. Μυλόπουλου "Ταβ¦αν της ανάπτυξης. Η διέξοδος στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους" την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Επισκέπτης Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ναπολέων Μαραβέγιας, Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, η ΝΔ ζητά από τον κ. Σπίρτζη να παραιτηθεί ή από τον Αλέξη Τσίπρα να τον "παραιτήσει". Τι απαντά ο ίδιος ο υπουργός;

Την έντονη αντίδραση της στις δηλώσεις Σπίρτζη για το Ελληνικό, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση, στην οποία ζητά την παραίτηση του υπουργού Υποδομών. Από τη Συγγρού, τονίζουν σχετικά πως "ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους".

"Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό" αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΔ και κλείνει λέγοντας "αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός"

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσαν οι δηλώσεις Σπίρτζη που υποστήριξε πως το Ελληνικό θα έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά και όχι μέσω ΤΑΙΠΕΔ. «Εμείς βρήκαμε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, και αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (και σ' αυτόν και στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια) ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού που βρήκαμε ολοκληρωμένο» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό.

Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους.

Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί.

Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός.

Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους.

"Σενάριο θεατρικής πρόζας, η στάση της ΝΔ"

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για "επικοινωνιακή προπαγάνδα".

"Η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε: Μετά την αποτυχημένη επικοινωνιακή καταιγίδα του «λέτε ψέματα», μετά το «ζητάμε εκλογές», το «φύγετε τώρα», «τις Off shore», τώρα παίζεται το έργο της επίσης αποτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του «Παραιτηθείτε».

Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της Κυβέρνησης.

Όποια όμως τακτική κι αν ακολουθήσει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, δε μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες τους για τον κύκλο της ύφεσης και την περιπέτεια που έχουν βάλει τη χώρα, από τις άθλιες πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, από τους μηχανισμούς κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, από τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συμφερόντων που είχαν υπηρετήσει

Εμείς θα συνεχίσουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βγάλουμε τη χώρα, από την περιπέτεια που μας έβαλαν. Μέχρι τότε, μέρα με τη μέρα, όποια στήριξη κι αν έχουν από τα γνωστά πια συγκροτήματα των ΜΜΕ και όποια επικοινωνιακή πολιτική κι αν ακολουθήσουν, το δικό μας μέλημα είναι ένα: "Όλα στο φως".

Όταν έκλαψε ο Σπίρτζης

Επίθεση στον υπουργό εξαπέλυσε όμως για το θέμα και το Ποτάμι, σχοιλιάζοντας: "Tο Ποτάμι συμπαρίσταται στον Χρήστο Σπίρτζη, στο νέο δράμα που περνάει. Πριν προλάβει να συνέλθει από το κλάμα για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ήρθε νέο χτύπημα: η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Πόσα χτυπήματα να αντέξει ένας υπουργός; Χρήστο κουράγιο..."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπίρτζης για Ελληνικό: Έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά, όχι με τις διαδικασίες που επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ

SHARE:

24Media Network