Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης
Ο Χρήστος Ταραντίλης eurokinissi

Ο Χρήστος Ταραντίλης με επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικαλείται οικογενειακούς λόγους και υποβάλλει την παραίτηση του - Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει η Πελώνη.

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε πριν από λίγο ο Χρήστος Ταραντίλης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Ταραντίλης είχε αναλαβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου, όταν ο Στέλιος Πέτσας είχε “μετακομίσει” στο υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ο κ. Ταραντίλης εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019 και είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Ορίστηκε επίσης Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2017 και συμμετείχε έκτοτε στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν δε ο καθηγητής στην “ακαδημία στελεχών ΝΔ”, δηλαδή δίδασκε στελέχη της ΝΔ για την αξία της στρατηγικής λήψης αποφάσεων από πρόσωπα σε ηγετικούς ρόλους ή ρόλους management, ενώ ήταν και αυτός που έφτιαχνε το “πρόγραμμα σπουδών” δηλαδή καθόριζε το αντικείμενο των σεμιναρίων.

Ο κ. Ταραντίλης όμως σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του για οικογενειακούς λόγους όπως αναφέρει.

Ειδικότερα σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ταραντίλης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

Απάντηση Ταραντίλη σε ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες αργότερα, και μετά από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, ο κ. Ταραντίλης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ξεκαθάρισε για δεύτερη φορά ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

«Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον πρόεδρο ως βουλευτής επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει.

Μιλά για αυθαίρετη ερμηνεία της ανακοίνωσης παραίτησης του, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως σημειώνει, επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Επαναλαμβάνει ότι θέλησε να παραιτηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. «Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς» τονίζει ο κ. Ταραντίλης και προσθέτει: «Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version