Παρασκευή και Δευτέρα ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς για Τουρκία μετά τις ΗΠΑ

Παρασκευή και Δευτέρα ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς για Τουρκία μετά τις ΗΠΑ
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Κατ ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Συζήτηση και για τον εκλογικό νόμο

Για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ενώ η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας συνεχίζεται, αλλά και για την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα ενημερώσει από την Παρασκευή τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενω στο τραπέζι θα τεθεί και ο εκλογικός νομος.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στις 13:00 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με το γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00 λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψής του δεύτερου στο Λονδίνο, από την Πέμπτη 9 Γενάρη έως την Κυριακή 12 Γενάρη.

Τα τηλεφωνήματα στους αραχηγούς έγιναν από τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, γιατί κλείνει ένας διπλωματικός κύκλος μετά τη συνάντηση με Trump και επίσκεψη σε ΗΠΑ, καθώς όπως λενε από κυβερνητικής πλευράς θέλει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο και γενικά θα ζητήσει αυτοσυγκράτηση.

Επίσης, θα τους παρουσιάσει τις γενικές αρχές του εκλογικού συστήματος, ανοιχτός σε προτάσεις, πάνω στο πλαίσιο που έχει πει και με ένα χρονικό όριο, όπως έγινε και με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όμως θεωρείται από πολλους πιθανό να γίνει και μία διερεύνηση εν όψει προεδρικής εκλογής. Κατά τις συναντήσεις με τους αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων, ο κ.Μητσοτακης είχε σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου συμφωνήσει με την κ.Γεννηματά στη διάθεση να αναζητηθεί μία υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, ωστόσο δεν είχαν πέσει ονόματα στο τραπέζι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα