Παρέμβαση Τσίπρα: Δριμύ κατηγορώ για “Μήδεια” και ΕΡΤ και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Παρέμβαση Τσίπρα: Δριμύ κατηγορώ για “Μήδεια” και ΕΡΤ και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή
Στην λογική της πρότασης που κατέθεσε την προηγούμενη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα κινείται η τροπολογία που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο στο κοινοβούλιο και εξαπέλυσε εφ' όλης της ύλης επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και της κυβερνητικής πολιτικής.

Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και γενικότερα της κυβέρνησης περιελάμβανε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στη Βουλή. Εν συνεχεία ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας τόνισε: “Η χώρα βρισκόταν στον πάγο και ο πρωθυπουργός έπινε καφέ στο Da Capo. Φτάσατε στο σημείο να κλείνετε από μόνοι σας την Εθνική οδό. Μα τι ευφυής κίνηση ήταν αυτή; Η μισή αττική από τις πρώτες της κακοκαιρίες έμεινε χωρίς ρεύμα. Πολλά νοικοκυριά και χωρίς νερό. O μέσος πολίτης έχει αρχίσει να βιώνει την αδυναμία του κράτους να τον προστατεύσει στοιχειωδώς από τiς δυσκολίες που περνά, έχει αρχίσει να σας παίρνει χαμπάρι.

Η αίσθηση που δίνουμε όμως στη Βουλή είναι ότι ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει μία διαδικασία της ψήφισης του νομοσχεδίου. Αυξήσεις στους μισθούς των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ και τα δώρα στους καναλάρχες. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά επιτελική προπαγάνδα εδώ και πολύ καιρό.

Από τη στιγμή που αγνοείται τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και έρχεστε να ψηφίζετε δώρα στους καναλάρχες και αυξήσεις στα golden boys.

Αποχωρούμε από τη διαδικασία σας καταγγέλουμε, κ. Λιβάνιε. Και φυσικά και τον κ. Μητσοτάκη. Η Βουλή δεν μπορεί να μπαίνει στον πάγο, θα το εξηγήσω και στον κ. Τασούλα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη, θα υπάρχει δημοκρατία”.

Tην Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν σε αποπομπή του Κωνσταντίνου Ζούλα, επιλογή Μητσοτάκη για την προεδρία της ΕΡΤ και πρότειναν να οριστεί νέα διοίκηση με διακομματική συναίνεση, και αυτή η πρακτική να έχει μόνιμο, από εδώ και πέρα, χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα