Παρουσία Παυλόπουλου το 1ο φεστιβάλ χορωδιών του ΔΣΑ

Παρουσία Παυλόπουλου το 1ο φεστιβάλ χορωδιών του ΔΣΑ
Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2020 Eurokinissi

"Η Χορωδία του ΔΣΑ είναι μία πραγματική συμβολή των Ανθρώπων της Δικαιοσύνης στον Πολιτισμό μας και στην Κοινωνία μας" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε την συμβολή της Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον Πολιτισμό και στην Κοινωνία μας, κατά τον χαιρετισμό του στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ».

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι σε πολλές εκδηλώσεις Αλληλεγγύης η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ήταν παρούσα, και όχι απλώς επετειακά αλλά ουσιαστικά και αναφέρθηκε στους συμβολισμούς, που εκπέμπει με την σύνθεσή της, καθώς αποτελείται και από συλλειτουργούς αλλά και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Απευθυνόμενος στη νέα γενιά των Δικαστών και των Δικηγόρων, σημείωσε ότι αυτή η Χορωδία είναι μία πραγματική συμβολή των Ανθρώπων της Δικαιοσύνης γενικότερα στον Πολιτισμό μας και στην Κοινωνία μας και επισήμανε ότι με την συμμετοχή τους, στην Χορωδία δείχνουν ότι, πέρα από την επιστημονική και επαγγελματική τους δράση, έχουν την ανάγκη να συμμετάσχουν σ΄ εκδηλώσεις Πολιτισμού, σ΄ εκδηλώσεις Τέχνης, αποδεικνύοντας ότι η πραγματικά ολοκληρωμένη προσωπικότητα ενός Ανθρώπου της Δικαιοσύνης -ενός «Δικασπόλου», είτε λειτουργού, είτε συλλειτουργού της Δικαιοσύνης- δεν διαμορφώνεται, παρά μόνον όταν μετέχει της Παιδείας γενικότερα.

«Της Παιδείας και με τα δύο συνθετικά της, όπως ο Αντρέ Μαλρώ τα είχε διατυπώσει -χρόνια πριν- μιλώντας για την Ελλάδα: Δηλαδή, με τα συνθετικά του Πνεύματος και της Τέχνης» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «η απονομή της Δικαιοσύνης, η έμπνευση για την απονομή της Δικαιοσύνης, το αίσθημα Δικαίου, δεν νοείται παρά μόνο από ανθρώπους που έχουν μια προσωπικότητα, η οποία πραγματικά αποδίδει αυτό που ο Μένανδρος είχε πει: «Ως χερίενεστ’ άνθρωπος όταν άνθρωπος η» και κατέληξε λέγοντας ότι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε «σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου η Δικαιοσύνη έχει ανάγκη από υπεράσπιση και, μαζί με αυτήν, έχει ανάγκη από υπεράσπιση η Κοινωνία μας και το αίσθημα Δικαίου γενικότερα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα