Πασχαλιάτικο 'μασάζ' στην περιφέρεια

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής., Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής., Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Σφυγμομέτρηση" στην επαρχία, σε πόλεις και μικρά χώρια κάνουν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να λάβουν μια σαφή εικόνα για τον αντίκτυπο των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή

"Άρωμα" των τοπικών κοινωνιών αποκτούν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές, οι οποίοι έχουν ξεχυθεί για το  Πάσχα στην περιφέρεια. Η καλύτερη "δημοσκόπηση" για το Μαξίμου αναμένεται να γίνει μέσα σε αυτές τις ημέρες, καθώς οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να σφυγμομετρήσουν τις διαθέσεις των πολιτών, τα όρια της κοινωνίας, αλλά και το επίπεδο τριβής με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Παράλληλα θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επικοινωνήσουν όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός μέσα στο υπουργικό συμβούλιο που έχουν να κάνουν με το τρέξιμο του κυβερνητικού έργου, αλλά και τις "νίκες" της κυβέρνησης σε σχέση με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ (αντίμετρα, συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι στην ανταπεργία και στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, όχι επιπλέον μέτρα για το 2018).

ADVERTISING

Τα "ταμείο" αναμένεται να γίνει από την Τρίτη του Πάσχα κυρίως από τις αντιδράσεις των πολιτών για τα νέα μέτρα που θα έρθουν από το 2019 και μετά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός έσπευσε να εγκαινιάσει μεγάλα οδικά έργα πριν από τις γιορτές του Πάσχα προκειμένου οι ταξιδιώτες να δουν τη διαφορά με το παρελθόν και σαφώς να προκληθεί ένα κλίμα ευφορίας ενόψει των εορτών.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως όσο ο καιρός περνάει δεν αρκεί μόνο η συσπείρωση των βουλευτών, αλλά και η συσπείρωση της βάσης, καθώς και η επαναφορά των απογοητευμένων ψηφοφόρων που δείχνουν να αμφιταλαντεύονται σε σχέση με την επιλογή που έκαναν δυο φορές το 2015.

Στην Ηρώδου Αττικού δεν αγνοούν πως τα δύσκολα θα έρθουν με την επιστροφή στην Αθήνα κυρίως γύρω από το ζήτημα του χρέους. Η σύγκρουση του ΔΝΤ με το Βερολίνο δεν αναμένεται να ξεπεραστεί τόσο εύκολα και αποτελεί αυτή τη στιγμή, το μεγάλο "αγκάθι" για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Για αυτό το λόγο κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να μην μπαίνουν καν σε συζήτηση για ανασχηματισμό, θεωρώντας πως είναι πολύ πρόωρο ακόμα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ασχολείται με τέτοιου είδους σενάρια. Η Γερμανία και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα αρχίσει να πιέζει για να μετριάσει τις απαιτήσεις σχετικά με το χρέος, ενώ το ΔΝΤ δε φαίνεται διατεθειμένο να κάνει καμία παραχώρηση. Σε αυτό το γεγονός, άλλωστε επενδύει η ελληνική πλευρά.

Με την επιστροφή στο κλεινόν άστυ στο Μαξίμου αναμένεται να βάλουν στο τραπέζι επίσης τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου μέχρι και τον Σεπτέμβριο

πηγή φωτογραφίας: corfupost

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ
SHARE:

24Media Network