ΠΑΣΟΚ: “Η ΝΔ έχει μετατρέψει το ΥΠΕΣ σε εκλογικό της κέντρο”

Διαβάζεται σε 1'
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ EUROKINISSI

“Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κα. Κεραμέως” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, για τα emails των αποδήμων, που διέρρευσαν στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

“Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων.

“Προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων αποδήμων έφτασαν μέσω του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και του Τομεάρχη Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωβουλευτή της. Η αποχώρηση της κας. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της”, προσθέτει.

“Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων. Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κα. Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών. Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη”, καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα