ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε από εισηγητής της ΚΟ ο Σηφουνάκης

ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΟΚ/ ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΟΚ/ ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) G4PHOTOS

Με αιχμές κατά της συγκυβέρνησης η επιστολή παραίτησης του Νίκου Σηφουνάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Παραιτήθηκε από τη θέση του ως εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Μεταφορών και Ναυτιλίας ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, με επιστολή του στον Γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα. Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης έδωσε στον κ. Ρήγα επιστολή που απευθύνεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι οι βουλευτές του Κινήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση από τους υπουργούς της ΝΔ ή καλούνται να ψηφίσουν νομοσχέδια την τελευταία στιγμή.

Στα θέματα αυτά, όπως αναφέρει στο κείμενό παραίτησής του, τα έχει θέσει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις της ΚΟ και προτίθεται να τα αναφέρει και στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Αναφέρει επίσης συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως ότι το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί να αναλάβει πρωτοβουλία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του «Καλλικράτη», ενώ για το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων αναφέρει ότι ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει προτάσεις εδώ και 1,5 χρόνο και το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί ένα πρόχειρο σχέδιο νόμου. Επίσης αναφέρει ότι η πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας ασκείται μονομερώς.

Ο κ. Σηφουνάκης προχωρεί σε κριτική και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας ότι το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεχυμένο. Ενώ για την προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κείμενο που επεξεργάστηκαν συνεργάτες των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, χωρίς να πάρουν μέρος οι ΚΟ των δύο κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: