Πατέρας: Είχα ζητήσει θέση διοικητή από τον Μητσοτάκη και είχε συμφωνήσει

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ

Σε μια παραδοχή, που θα συζητηθεί προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πατέρας, ο 80χρονος που αφού διορίστηκε διοικητής σε νοσοκομείο, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. ΣΥΡΙΖΑ: "Να απαντήσει ο Μητσοτάκης"

Μιλώντας στο τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Πατέρας παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέση διοικητή νοσοκομείου υποσχόμενος πολιτική στήριξη.

Ο 80χρονος πολιτευτής, ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, τόνισε χαρακτηριστικά: "Στη συνάντηση που είχα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές και την οποία ζήτησε το γραφείο του τον παρακάλεσα μετά τις εκλογές να μου δώσει μία θέση διοικητή σε νοσοκομείο αφού δεν ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο.

Υποσχέθηκα ότι θα τον στηρίξω πολιτικά. Ημουν στους ΑΝΕΛ και είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε". 

Ο κ. Πατέρας έκανε επίσης λόγο για "ηλικιακό ρατσισμό στη Νέα Δημιοκρατία, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές όταν πολλά στελέχη ετέθησαν εκτός. Τη θέση πράγματι τη διεκδίκησα αφού έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε ηλικιακό όριο". 

Πως είχε αντιδράσει το Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση Πατέρα, είχε αρκετό παρασκήνιο. Όταν την Τρίτη κατά τον πρωινό καφέ στο Μαξίμου τέθηκε το ζήτημα επικράτησε οργή και ζητήθηκε άμεσα να παραιτηθεί ο κ.Πατέρας από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η παραίτηση καθυστέρησε μερικές ώρες να ανακοινωθεί καθώς εξετάστηκε από το Υγείας το ενδεχόμενο να δινόταν στη δημοσιότητα η παραίτηση μαζί με τον αντικαταστάτη του κ.Πατέρα. 

Αλλά καθώς οι αντιδράσεις όλο και φούντωναν, αποφασίστηκε τελικά να ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τρίτης ότι ο κ.Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του πρώην πολιτευτή, σε μία επιχείρηση damage control.

ΣΥΡΙΖΑ: "Αποκαλυπτήρια αριστείας"

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα των διορισμών διοικήσεων στην Υγεία. Με αφορμή τις δηλώσεις του παραιτηθέντος διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτας, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της "αριστείας" και του "επιτελικού κράτους" του κ. Μητσοτάκη».

«Παραδέχθηκε», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη ΝΔ». «Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της ΝΔ, αλλά με τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό», συμπληρώνει, για να τονίσει πως «όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της ΝΔ σε βάρος της δημόσιας υγείας και των φορολογουμένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεωκοπία».

SHARE:

24Media Network