Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Το επιβεβαιώνει και η νομοθεσία για το Δίκτυο Natura 2000

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Άμυνας την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Άμυνας την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεντάγωνο. Αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα. Εντός των συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε. οι περιοχές του "Δικτύου NATURA 2000", τόνισε ο Παυλόπουλος ΑΟΖ

Με όλες τις τιμές εγινε δεκτός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μια επίσκεψη υψηλού συμβλισμού στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας οπου έγινε δεκτός από τον Πάνο Καμμένο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα προς την Αγκυρα  λέγοντας οτι «οι Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 καθορίζουν, επακριβώς και χωρίς κανένα ερμηνευτικό πρόβλημα, τα σύνορα, το έδαφος και την επ’ αυτών κυριαρχία της Ελλάδας, δίχως ν’ αφήνουν ίχνος «γκρίζας ζώνης» ιδίως στη θάλασσα, και δίχως να υπόκεινται, από την φύση τους, σε αναθεώρηση ή επικαιροποίηση.  Γι’ αυτό και το μόνο «ανοιχτό» ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας.

ADVERTISING

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξήρε τη στάση του κ.Παυλόπουλου λέγοντας ότι «ίσως είστε ο μόνος πρόεδρος που έχετε επισκεφτεί τις μονάδες όλων των σωμάτων.Σκεπάζετε με την αγκαλιά σας το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν την καθημερινή τους μάχη με τις δικές τους οικογένειες για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων».

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Άμυνας την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Άμυνας την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η ομιλία του κ.Παυλόπουλου ήταν εστιασμένη στο πρόγραμμα  «Δίκτυο NATURA 2000» που περιλαμβάνουν και νησίδες και βραχονησίδες.

« Αποδεικνύουν ότι οι περιοχές αυτές -συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους νησίδων και βραχονησίδων, δίχως να έχει οιαδήποτε νομική σημασία το ποια είναι η έκτασή τους και, a fortiori, το αν κατοικούνται ή όχι -βρίσκονται εντός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Κατά συνέπεια, οι κάθε μορφής «διεκδικήσεις», που κατά καιρούς και κατά το δοκούν εγείρει η Τουρκία, είναι αβάσιμες και αυθαίρετες. Συνακόλουθα δε βρίσκονται σ’ ευθεία αντίθεση με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Το πόσο δεδομένη είναι η επί των ανωτέρω πραγματικών και θεσμικών δεδομένων στάση των κατά περίπτωση αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών προκύπτει και από το ότι οι Θεσμοί αυτοί έχουν αγνοήσει τις, επίσης αβάσιμες και αυθαίρετες, «ενστάσεις», που η Τουρκία τους έχει απευθύνει, από το 1998 ως σήμερα. 

Κατά τούτο, λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο προστίθενται στο Διεθνές Δίκαιο -κυρίως δε, όπως προαναφέρθηκε, στις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947- για να καταστεί σαφές αφενός ότι τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουδόλως μπορούν ν’ αμφισβητηθούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Και, αφετέρου, ότι, επιπλέον και συνακόλουθα, δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο» τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Προκόπης Παυλόπουλος, Αιγαίο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

Το υπόμνημα Λαλιώτη στον Παυλόπουλο για τις γκρίζες ζώνες

SHARE:

24Media Network