Παυλόπουλος: Ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Ram Nath Kovind, την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Ram Nath Kovind, την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αναφορά του ΠτΔ, Πρ. Παυλόπουλου, στη συμφωνία με την πΓΔΜ, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind στο Προεδρικό Μέγαρο

«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική. Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με τη χθεσινή μεταξύ μας συμφωνία- δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμά του.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network