Παυλόπουλος για κορονοϊό: Η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι χρέος μας

Παυλόπουλος για κορονοϊό: Η πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι χρέος μας
Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη τελετή παράδοσης-παραλαβής του αξιώματός του στη νέα ΠτΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το δικό του μήνυμα για την αναγκαία τήρηση των κανόνων υγιεινής ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τι σχολίασε για την κατάσταση στον Έβρο.

Δηλώσεις στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή "Εκτός Γραμμής" έκανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων υγιεινής, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

"Απευθύνομαι, στο μέτρο που μου αναλογεί, σε κάθε συνάνθρωπό μας για να επισημάνω το αυτονόητο: Η πιστή τήρηση των κανόνων αυτών είναι χρέος καθενός, τόσον απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες η ατομική συμπεριφορά μας μας επιτρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο, προς τον πλησίον. Και για κάθε Χριστιανό είναι η ώρα να δείξει ότι τηρεί την βασική αρχή του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σε αυτόν». 

Και μια ακόμη παρατήρηση: Η πανδημία του κορωνοϊού δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον άνθρωπο σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και ένα ισχυρό σύστημα υγείας υπό κρατικό έλεγχο, κάτι που, δυστυχώς, υποτιμήθηκε διεθνώς. Η πανδημία αυτή δείχνει, επίσης, ότι οικονομική ευημερία νοείται μόνον όταν ευημερεί ο άνθρωπος, όταν δηλαδή η οικονομία υπηρετεί τον άνθρωπο.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας. Ο τρόπος που επιτελούν το καθήκον τους είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα συνέπειας και αλτρουϊσμού για όλους μας", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Επίσης, σχολιάζοντας την κατάσταση στον Έβρο ανέφερε πως: “η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, τόσο για την προστασία των συνόρων της όσο και για την προστασία του ανθρώπου, του πρόσφυγα, του μετανάστη. Όσο για την κριτική της Τουρκίας είναι τόσο αβάσιμη ώστε γελοιοποιείται διεθνώς. Ας κοιτάξει το αιματοβαμμένο παρελθόν της, στις αρχές του 20 ου αιώνα, για ν’ αντιληφθεί τις ευθύνες της και την αναξιοπιστία της”.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος, Κορονοϊός
SHARE: