Παυλόπουλος σε Μέτα: Βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων η ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Σημαντικό βήμα για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων η χορήγηση της αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο", κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τις ευχαριστίες του για την χορήγηση τς Αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Αλβανού Προέδρου συνιστά, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέτα - Κοτζιά

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, για το ίδιο θέμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς είχε θέσει το ζήτημα της απόδοσης αλβανικής ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, στον Αλβανό ομόλογό του Ντ. Μπουσάτι, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Κρήτη (10-12/11/2017), η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Εξάλλου, με προχθεσινή (24/12/2017) ανάρτησή του στο τουίτερ, ο κ. Κοτζιάς είχε χαιρετίσει «την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα». Όπως είχε υπογραμμίσει ο κ. Κοτζιάς, επρόκειτο για «Ένα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο - Χαιρετίζει ο Κοτζιάς

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Κουμουτσάκος για Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: Η οφειλόμενη αναγνώριση του αλβανικού κράτους σε μία μοναδική προσωπικότητα

SHARE:

24Media Network