Παυλόπουλος σε Τραμπ: Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια ισχυρή Ευρώπη

Παυλόπουλος σε Τραμπ: Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια ισχυρή Ευρώπη
Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία EPA

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της D-Day συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας ενίσχυση της συνεργασίας των δύο ηπείρων.

Σύντομη συνομιλία είχαν Προκόπης Παυλόπουλος και Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής για την 75η επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ευρώπης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ποτέ οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να γίνουν έθνος που θα παίζει τον πλανητικό του ρόλο, χωρίς μια ισχυρή Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε ενίσχυση της συνεργασίας των δύο ηπείρων.

Υπενθιμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην τελετή για την 75η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη γαλλική Νορμανδία το 1944, ενώ το παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, η βασίλισσα Ελισάβετ, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Εμανουήλ Μακρόν, και ο Τζάστιν Τριντό.

Εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία EPA

«Η επέτειος της απόβασης στη Νορμανδία μάς διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν» δήλωσε χθες ο ΠτΔ. Αναφερόμενος στις σημερινές απειλές και στους εχθρούς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα