Παυλόπουλος: Το φρόνημα των Ελλήνων μετριέται με την ψυχή

Παυλόπουλος: Το φρόνημα των Ελλήνων μετριέται με την ψυχή
Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Σε εκδήλωση για την επέτειο της βύθισης του Α/Τ Αδρίας, μίλησε ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι "οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιζόμαστε, για πάντα, τα εθνικά μας θέματα, τα εθνικά μας δίκαια, και μαζί με αυτά την Ευρωπαϊκή και την διεθνή νομιμότητα".

«Το Αντιτορπιλικό “ΑΔΡΙΑΣ” συμβολίζει -και θα συμβολίζει στο διηνεκές- το αδάμαστο φρόνημα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το αδάμαστο φρόνημα του Πολεμικού μας Ναυτικού, επέκεινα δε το αδάμαστο φρόνημα του λαού και του Έθνους των Ελλήνων» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση με θέμα «Επέτειος Βύθισης του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ-Μνήμες Υπερηφάνειας», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε, ότι οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιζόμαστε, για πάντα, τα εθνικά μας θέματα, τα εθνικά μας δίκαια, και μαζί με αυτά την Ευρωπαϊκή και την διεθνή νομιμότητα. Και αυτό θα το πράττουμε «και μόνοι και μετά πολλών». Μάλιστα, επισήμανε ότι έχουμε αποδείξει -και θα το αποδεικνύουμε πάντοτε- ότι μπορούμε να το πράξουμε, όταν χρειάζεται, και μόνοι.

«Γιατί, όπως είναι γνωστό, για εμάς, τους Έλληνες, το φρόνημα δεν μετριέται με την έκταση του εδάφους, ούτε με τον αριθμό του πληθυσμού. Μετριέται με την Ψυχή. Και η Ψυχή των Ελλήνων μετριέται με την απεραντοσύνη της Ιστορίας μας και με το απέραντο γαλάζιο του ουρανού μας και της θάλασσάς μας. Της θάλασσας, που τόσο τίμησε ο “ΑΔΡΙΑΣ” και το πλήρωμα του, προσφέροντάς μας ένα απαράμιλλο παράδειγμα εκπλήρωσης εθνικού χρέους» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα