Πέθανε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Νεράντζης

Πέθανε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Νεράντζης
O Τάσος Νεράντζης EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Νεράντζης. "Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας, στο οποίο νοσηλευόταν, ο Τάσος Νεράντζης, επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιά και μέλος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, μετά το 2004.

Γεννημένος το 1948 ο Τάσος Νεράντζης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1974 σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά, σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί δικηγορία. Υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974. Επανεκλέχτηκε το Νοέμβριο του 1989, και το 1993. Απο τότε επανεκλεγόταν συνεχώς έως και τις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνίας (10 Μαρτίου 2004 – 15 Φεβρουαρίου 2006) καθώς και υφυπουργός ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 – 19 Σεπτεμβρίου 2007).

Μητσοτάκης: “Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια”

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος, τον Τάσο Νεράντζη. Στη μακρά πολιτική διαδρομή του και από όλες τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις και τα δημόσια αξιώματα που υπηρέτησε, ο Τάσος Νεράντζης έδειξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια. Για την προσήλωση σε αυτές τις αρχές οι πολίτες της Β’ Πειραιά, τον επέλεξαν 9 φορές να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Τάσου Νεράντζη.

Σαμαράς: “Έφυγε από την ζωή ένας φίλος, ένας συναγωνιστής, ένας ωραίος άνθρωπος”

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αναστασίου Νεράντζη εκφράζει μέσω γραπτής του δήλωσης ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η δήλωση το Αντώνη Σαμαρά αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε από την ζωή ένας φίλος, ένας συναγωνιστής, ένας ωραίος άνθρωπος. Ο Τάσος θα λείψει στην Παράταξη και στον Πειραιά, που τόσο αγάπησε. Και πάνω από όλα, στην οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Δένδιας: “Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Αναστάσιου Νεράντζη”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα