Πέτσας: Η επίσκεψη Πομπέο αναδεικνύει το βάρος της Ελλάδας στην Ανατ. Μεσόγειο

Πέτσας: Η επίσκεψη Πομπέο αναδεικνύει το  βάρος της Ελλάδας στην Ανατ. Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών αντανακλά τον ρόλο που παίζει τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Σούδα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Στέλιος Πέτσας. Τι ανέφερε για την πορεία της πανδημίας.

Η επίσκεψη Πομπέο «υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη στρατηγική σχέση και αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε οτι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Για την πανδημία του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία σημειώνει έξαρση σε πολλές χώρες αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποθιηθεί. Τόνισε οτι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι απο συνεργεία του ΕΟΔΥΥ σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας.

Παράλληλα, όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας προκειμένου να φιλοξενήσουν, με την αναγκαία ιατρική φροντίδα, πολίτες – κυρίως αλλοδαπούς – που έχουν προσβληθεί από τον ιό, είναι ασυμπτωματικοί, αλλά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία. Ήδη σήμερα ξεκινά η μεταφορά των πρώτων εξ’ αυτών σε ξενοδοχείο καραντίνας, γεγονός που θα απελευθερώσει πολλές απλές κλίνες COVID – 19 μέσα σε λίγες μέρες.

Για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης είπε οτι φέτος η Ελλάδα παρήγγειλε 4,2 εκατομμύρια εμβόλια και οι σχετικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού θα γίνουν στις 14:00 το μεσημέρι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε οτι την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα