Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο Στέλιος Πέτσας έδωσε το πρώτο στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για τις φοροελαφρύνσεις και τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Φοροελαφρύνσεις και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών προανήγγειλε με τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας το Σάββατο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και του τέλους επιτηδεύματος ενώ μίλησε για την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, δεν έδωσε σαφή χρονικό ορίζοντα για την εφαρμογή των μέτρων ούτε μίλησε για ποσοστά μείωσης. Τονίστηκε επίσης ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων μετά την απόφαση του ΣΤΕ θα δοθούν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου “για να τονωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία”.

Ο κ. Πέτσας κατέληξε ότι τα μέτρα θα παρθούν με σύνεση και με κύριο κριτήριο τα δημοσιονομικά έτσι ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των σχετικών αριθμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα