Πιερρακάκης: Πάνω από 1,5 εκ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση

Πιερρακάκης: Πάνω από 1,5 εκ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

"Όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία" σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επιταχύνεται το πρόγραμμα “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του emvolio.gov.gr, ο αριθμός των πολιτών που έχει κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σχολίασε χαρακτηριστικά στα social media, στέλνοντας το δικό του μήνυμα:

“Σήμερα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. #Ελευθερία”.

H πορεία των εμβολιασμών

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, έχει ήδη ξεκινήσει η δεύτερη φάση των εμβολιασμών με αυξημένες παραδόσεις και με βάση τις αναμενόμενες παραδόσεις προχωράμε στο άνοιγμα των επόμενων ομάδων, σύμφωνα και με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

“Να σημειώσω εδώ ότι την Τετάρτη 14/4 επαναλαμβάνουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19/4/2021.Επίσης, από το περασμένο Σάββατο 10/4 ανοίξαμε την πλατφόρμα και έτσι οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 που μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca, τώρα πλέον μπορούν να κλείνουν ραντεβού για όλα τα εμβόλια”, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, την επόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα προχωρήσουμε σταδιακά το άνοιγμα της επόμενης ομάδας που είναι η ομάδα με τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού των ηλικιών από 18-59. Θα ήθελα να εξηγήσω εδώ, ότι το άνοιγμα της ομάδας αυτής θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα. Παραδείγματος χάρη, κάποιος με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να ανοίξει την Παρασκευή, μπορεί να ανοίξει το Σάββατο. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, αφορά 800.000 συμπολίτες μας και ανάλογα με τα νοσήματα θα ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα”.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 55-59, και ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version