Πλακιωτάκης: Εθνικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι οι αυτοσχεδιασμοί Τσίπρα στο προσφυγικό

Πλακιωτάκης: Εθνικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι οι αυτοσχεδιασμοί Τσίπρα στο προσφυγικό
GOULIELMOS ANTONIOU

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της ΝΔ μετά από συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της νοτιοανατολικής Αθήνας για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιους χώρους της Αττικής

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή το αίτημα των δήμων της νοτιοανατολικής Αθήνας για μετεγκατάσταση των προσφύγων από τους χώρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα  «να έρθει άμεσα στη Βουλή και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τον Ελληνικό λαό για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα».

Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους δημάρχους Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, όπου και ενημερώθηκε για τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής αναφορικά με την εγκατάσταση μεταναστών σε δημόσιους χώρους της Αττικής.

«Η εικόνα που αποκόμισα είναι ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αίσθηση των επιπτώσεων που προκαλεί η ανεύθυνη πολιτική τους στον τόπο και τους πολίτες» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «με δική του ευθύνη μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε καθαρά Ελληνικό» συνεχίζοντας τους «επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε δε, πως «εφαρμόζοντας πιστά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοιχτών συνόρων ο κ. Τσίπρας δέχεται καθημερινά ανεξέλεγκτα τις μεταναστευτικές ροές και τις φορτώνει στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να τις διαχειριστούν, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς σχέδιο, χωρίς χρήματα, χωρίς καμία υποδομή» και κατέληξε λέγοντας: «εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου για την εκτροπή της κατάστασης, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή. Θεωρώ ότι η στάση του κ. Τσίπρα, αλλά και των συνεργατών του, εκτός από ανεύθυνη, είναι και εθνικά επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου».

Στη συνάντηση του κ. Πλακιωτάκη με τους δημάρχους, συμμετείχαν οι βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου και Γιώργος Γεωργαντάς. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα