Ποιητική αντιπαράθεση Τσίπρα – Καμμένου: Καβάφη ο μεν, Στρατήγη ο δε

Ποιητική αντιπαράθεση Τσίπρα – Καμμένου: Καβάφη ο μεν, Στρατήγη ο δε
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στο βήμα κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών "Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας" Eurokinissi

Στίχους ποιημάτων με ξεκάθαρα υπονοούμενα αφιέρωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.

Στίχους ποιημάτων με ξεκάθαρα υπονοούμενα αφιέρωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την συζήτηση την Παρασκευή στη Βουλή για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε στίχους από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη “Η Πόλις”. “Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί” είπε ο πρωθυπουργός, αρνούμενος να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί άρνησής του να “ρίξει γέφυρες” είτε με την διαπλοκή, είτε με την αντιπολίτευση.

“Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα” επισήμανε από την μεριά του ο κ. Καμμένος.

Πρόκειται για στίχους από ποίημα του Γεώργιου Στρατήγη “Ο Ματρόζος”, που αναφέρεται στον Σπετσιώτη αγωνιστή του 1821 Ιωάννη Ματρόζο, ο οποίος γνώρισε την αχαριστία των πρώην συναγωνιστών του και νέων κυβερνώντων όταν ζήτησε κάποιο βοήθημα καθώς βρισκόταν σε απόλυτη ένδεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα