Politico: Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown

Politico: Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown

Σε όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στην Ικαρία με το γεύμα στο σπίτι βουλευτή με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων παρουσία του πρωθυπουργού αναφέρεται το Politico.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συνοδεία του στην Ικαρία, με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων, και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εικόνες αναφέρεται εκτενώς το Politico.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται ξανά πυρά επειδή παραβίασε τους κανόνες του lockdown” γραφει το Politico και προσθέτει πως οι εικόνες από το σπίτι του γιατρού και βουλευτή Στεφανάδη στον Εύδηλο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Το άρθρο επισημαίνει οτι όλα αυτά συνέβησαν το πρώτο σαββατοκύριακο νέων περιορισμών σε πολλά μέρη της χώρας, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.

“Οι Έλληνες βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε συγκεντρώσεις ή να μετακινούνται από μια περιοχή σε άλλη για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Επιτρέπεται μόνο να φύγουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα τρία άτομα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300 € και οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης 3.000 €.” σημιεώνει το άρθρο.

Το Politico υπενθυμίζει και την εξόρμηση του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα στις αχρές Δεκεμβρίου όπως και τις φωτογραφίες χωρίς μάσκα.

Το ίδιο άρθρο παραθέτει τις αντιδράσεις των κομμάτων για την Ικαρία αλλά και τις απαντήσεις τόσο του βουλευτή Στεφανάδη όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα