Πολιτικές επαφές με Τουρκία: Προς συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου 

Πολιτικές επαφές με Τουρκία: Προς συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου 
Ο κ. Δένδιας σε συνάντηση με τον κ.Τσαβούσογλου Eurokinissi

Στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας- Τουρκίας σήμερα στην Αθήνα εξετάστηκε η προοπτική συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου.

Οι πολιτικές διαβουλεύσεις Ελλάδας- Τουρκίας ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα στην Αθήνα και ακολουθεί το γεύμα εργασίας, ωστόσο ως “ορεκτικό” συζητήθηκε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, κατόπιν πρόσκλησης του δεύτερου και εφόσον το επιτρέπουν οι (υγειονομικές και πολιτικές) συνθήκες.

Ειδικότερα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που διεξήχθησαν σήμερα στην Αθήνα, εξετάστηκε μεταξύ άλλων, η προοπτική συνάντησης των δύο υπουργών στο προσεχές μέλλον. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα