Ποτάμι: Ανεξάρτητες αρχές με κομματικούς συμβούλους δεν νοούνται

Ποτάμι: Ανεξάρτητες αρχές με κομματικούς συμβούλους δεν νοούνται

Σφοδρή αντίδραση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη μετά την αποκάλυψη του Έθνους για την παρουσία του αντιπρόεδρου της ΕΕΤΤ σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ

Την αντίδραση και του Ποταμιού προκάλεσε η αποκάλυψη του Έθνους για τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ  με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας ,στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου.

"Εφόσον δεν διαψεύδεται, ότι Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, εν προκειμένω της ΕΕΤΤ συμμετείχε ως σύμβουλος υπό κομματική ιδιότητα σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, προκύπτει ένα αντιδεοντολογικό ζήτημα. Η κα Ασημακοπούλου θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου αλλά να σημειώσουμε τα εξής αυτονόητα. Σε μια ανεξάρτητη αρχή μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είχαν στο παρελθόν κάποια κομματική ιδιότητα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται να θητεύσουν σε μια ανεξάρτητη αρχή πρέπει να αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα έξω από την πόρτα. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα ακόμα και χωρίς αμοιβή", αναφέρει σε ανακοίνωση του με τίτλο "Ανεξάρτητες αρχές με κομματικούς συμβούλους δεν νοούνται".

Η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγει: "Το Ποτάμι, όπως αποδεικνύει εμπράκτως και όχι μόνο στα λόγια, παραμένει σταθερό στις αρχές του και είναι υπέρ της πραγματικής ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών. Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν τη σέβονται, αλλά αντιθέτως την παραβιάζουν συστηματικά. Σεβασμός με πράξεις, λοιπόν, και όχι με ευκαιριακές δηλώσεις."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σε ρόλο κομματικού συμβούλου

Ασημακοπούλου: Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλος μου - Κανένα ασυμβίβαστο

Χρηστίδης: Χρήζει εξηγήσεων η παρουσία του αντιπρόεδρου της ΕΕΤΤ σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ

Θεοχαρόπουλος: Τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών πρέπει να είναι μακριά από κόμματα

SHARE:

24Media Network