Ποτάμι: Δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη των εταίρων με θεατρικές δηλώσεις

Η ομιλία του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Η ομιλία του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Όχι άλλους θεατρινισμούς", συστήνει το Ποτάμι στην κυβέρνηση. Το "ντουζ φόβου" του υπουργού Εξωτερικών στη διεθνή κοινή γνώμη

Να σταματήσει τους θεατρινισμούς καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (07/03), τονίζοντας ότι για να ανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη των εταίρων χρειάζονται έργα.

"Από τις προτάσεις της κυβέρνησης απουσιάζουν για άλλη μια φορά οι λύσεις, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη χώρα και στην θέση τους εμφανίζονται ως «μεταρρυθμίσεις» οι … μετατροπές των νοικοκυρών και των τουριστών ως μυστικών φορολογικών ελεγκτών!", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Και συνεχίζει: "Σα να μην έφθανε αυτό, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θέλοντας προφανώς να κάνει ένα ντουζ  φόβου στη διεθνή κοινή γνώμη, προβάλλει το σενάριο της μαζικής εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη στην περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Κοτζιάς είναι ότι η εικόνα της Ελλάδα, που περιγράφει, είναι εφιαλτική πρωτίστως για μας τους Έλληνες.

Υπό άλλες συνθήκες όλα αυτά θα έδιναν τροφή μόνο στα ελληνικά τηλεοπτικά παράθυρα. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες όμως των διαπραγματεύσεων, τραυματίζουν την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό.  Η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και αυτό δεν γίνεται με … θεατρικές δηλώσεις παρά μόνο με έργα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network