Πότε θα γίνουν οι εκλογές και το “εμπόδιο” του ΑΣΕΠ 

Πότε θα γίνουν οι εκλογές και το “εμπόδιο” του ΑΣΕΠ 
Στιγμιότυπο από εκλογική διαδικασία sooc

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή κοντά στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε ο Γ.Οικονόμου. Πως επηρεάζει το σχεδιασμό ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ τον Μάρτιο.

Η συζήτηση για την ημερομηνία των εκλογών του 2023 καλά κρατεί και στο Μαξίμου πλέον προβληματίζονται για το ενδεχόμενο η εκλογολογία να προκαλέσει παραλυτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση και νευρικότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός μάλιστα ότι εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ καλούν πλέον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ορίσει την εκλογική ημερομηνία, καθώς τα σενάρια για Φεβρουάριο, Μάρτιο ή Μάιο δημιουργούν αίσθηση αβεβαιότητας, τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή πολύ κοντά σε αυτό”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε: “Είχαμε πει και θα είμαστε συνεπείς σε αυτό, οι εκλογές θα γίνουν 2023, όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας”.

Υπάρχει πάντως και ένα εμπόδιο σε ενδεχόμενα σχέδια για κάλπες το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Η πρόσκληση- προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το γραπτό διαγωνισμό του Μαρτίου 2023 ήδη έχει πάρει ΦΕΚ και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων. Εάν όμως οι εκλογές έχουν προκηρυχθεί νωρίτερα, ο διαγωνισμός θα πρέπει να ακυρωθεί, ενώ ήδη υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία, με ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.

Ερωτηθείς πάντως σχετικά ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Ο προγραμματισμός ακολουθείται κανονικά. Ανακοινώθηκε ένας διαγωνισμός για να γίνει και ο καθένας ακολουθεί την προετοιμασία που θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει καλύτερα”.

Ούτως ή άλλως οι κυβερνητικές διαρροές τοποθετούν την Κυριακή των πρώτων εκλογών είτε στις 26 Μαρτίου (που πέφτει όμως σε διήμερο εθνικής εορτής), είτε στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, είτε στις 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης. Όμως το κλίμα μυρίζει ήδη έντονα εκλογές, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες και σήμερα βρίσκεται στην Αρκαδία, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα