Προανακριτική για τα σκάνδαλα στην Υγεία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».
Φωτογραφία από τη Βουλή EUROKINISSI

Στο πόρισμα του για την εξεταστική το κυβερνών κόμμα θα ζητά την περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών πέρα από τις πολιτικές για Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις, φάρμακο

Προανακριτική για τα σκάνδαλα στην Υγεία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά του για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά την "περαιτέρω διερεύνηση" ευθυνών πέρα από τις πολιτικές για τις τέσσερις υποθέσεις που ερευνά η εξεταστική: Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις, φάρμακο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δεν θα υπάρχει ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, θα περιγράφονται όμως τα γεγονότα κατά την θητεία συγκεκριμένων υπουργών για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Κάτι τέτοιο απαιτεί την σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξεταστική για την Υγεία: Τα πεπραγμένα του και τον Άδ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκε ο Δ. Λιντζέρης

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δαπάνες ειδικού σκοπού ύψους 87,1 εκατ. ευρώ που δεν συμπεριλαμβάνονται στους απολογισμούς

SHARE:

24Media Network