Πρόσκληση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για debate: “Χωρίς σημειώσεις, να έχει και τηλεθέαση”

Πρόσκληση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για debate: “Χωρίς σημειώσεις, να έχει και τηλεθέαση”
Παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δευτέρα 22 Απριλίου 2019. (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κρυφτεί από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση" σχολίασε ο πρωθυπουργός καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ζωντανή τηλεοπτική αναμέτρηση ενόψει ευρωεκλογών. "Τι διαφορά έχει η πρόταση για 12ωρο στην Αυστρία, με τη φράση του ομοϊδεάτη του, του κ. Μητσοτάκη, ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο;" σχολίασε ακόμη κάνοντας κριτική στη ΝΔ.

Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του ότι ο κ. Τσίπρας έχει νεύρα επειδή φεύγει, ο πρωθυπουργός σχολίασε σκωπτικά “εδώ και τρεισήμισι χρόνια φεύγουμε κατά τον κ. Μητσοτάκη, τόσα νεύρα πια μας έχουν ξεχειλίσει…”.

Σχολίασε ότι έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στην τηλεθέαση και πρόσθεσε ότι εάν θέλει να αποκτήσει μεγάλη τηλεθέαση “να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς σημειώσεις, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα”.

“Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κρυφτεί από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση”, είπε.

Σε τι διαφέρουν οι θέσεις του κ. Βέμπερ και του κ. Μητσοτάκη με αυτές του κ. Όρμπαν και του κ. Κουρτς;

Στην ομιλία του Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δίπλα στο σκιάχτρο της λιτότητας, αναδύθηκε μια παράπλευρη συνέπεια της λιτότητας και των δημοσιονομικών καταναγκασμών, η ακροδεξιά, οι φασίστες, οι νεοναζί, που κέρδισαν έδαφος.

Σημείωσε ότι “η ακροδεξιά, δεν ντύνει με όμορφα λόγια και πομφόλυγες το πολιτικό της σχέδιο, όπως οι νεοφιλελεύθεροι”, αλλά “μιλάει στα ένστικτα, χειρίζεται τον φόβο και τον τρόμο για να καθοδηγήσει την οργή στον αδύναμο”.

Τόνισε ότι σε πολλές χώρες, μετριοπαθείς συντηρητικοί ξορκίζουν την απειλή της ακροδεξιάς μεν, αλλά υιοθετούν την ατζέντα τους μέχρι κεραίας, σχολιάζοντας:

“Δείτε τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βέμπερ που θέλει να γίνει και πρόεδρος της Κομισιόν. Τι έλεγε για τα κλειστά σύνορα; Τι έλεγε για τους τεμπέληδες του Νότου; Τι έλεγε για το Grexit; Τι έλεγε για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας;”, για να αναρωτηθεί “σε τι διαφέρουν οι θέσεις αυτές του κ. Βέμπερ και του κ. Μητσοτάκη με αυτές του κ. Όρμπαν και του κ. Κουρτς”.

Δηλαδή, όπως είπε, “τι διαφορά έχει η πρόταση για 12ωρο στην Αυστρία, με τη φράση του ομοϊδεάτη του, του κ. Μητσοτάκη, ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο” και “τι διαφορά έχουν αυτοί που σηκώνουν φράχτες στα σύνορα για τους πρόσφυγες με κάποιους εδώ που μας έλεγαν ότι δήθεν θέλουμε τους πρόσφυγες να λιάζονται στις πλατείες ενώ αυτοί τους ήθελαν σε φυλακές και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να πάρουν το μήνυμα να μην έρχονται στην Ευρώπη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα