Πρόταση Μομφής: Στο στόχαστρο της κριτικής ο Γεραπετρίτης για επιτελικό κράτος και Φουρθιώτη

Πρόταση Μομφής: Στο στόχαστρο της κριτικής ο Γεραπετρίτης για επιτελικό κράτος και Φουρθιώτη
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

"Σύμβολο διαφθοράς" χαρακτήρισε ο Δ.Τζανακόπουλος τον υπουργό Επικρατείας. Τι είπε για την δίωξη του Ν.Γιαννόπουλου

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, θα βρεθεί από ότι φαίνεται μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της 3ημερης συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή. Αυτό διαφάνηκε από την εναρκτήρια ομιλία του βασικού εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπολου αφού του επέρριψε ευθύνες για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους αλλά και τις καταγγελίες του Μένιου Φουρθιώτη. Παράλληλα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στις διώξεις δημοσιογράφος και αναφέρθηκε και στην ανωμοτί κλήση στον εισαγγελία του ρεπόρτερ του NEWS 24/7 Νίκου Γιαννόπουλου.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στηρίζοντας την πρόταση μομφής που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην λαϊκή οργή στην οποία βασίζεται, μιλώντας παράλληλα για κατάρρευση του επιτελικού κράτους που η κυβέρνηση συνεχώς επικαλείται. Επισήμανε ότι μαζί με τον πρωθυπουργό ευθύνη φέρει και ο αρχιτέκτονας της ιδέας του επιτελικού κράτους κατονομάζοντας τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Μίλησε χαρακτηριστικά για «επιτελικό εφιάλτη του κ.Γεραπετρίτη και του κ.Μητσοτάκη». Επίσης έκανε αναφορά στις δημόσιες καταγγελίες του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθίωτη και τι συνεννοήσεις που υποστηρίζει ότι είχε με τον υπουργό Επικρατείας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποτελεί  «σύμβολο διαφθοράς και εκφυλισμού».

Παράλληλα στην ομιλία του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις διώξεις δημοσιογράφων που πραγματοποιούνται επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Βαξεβάνης, Παπαδάκου, Γιανόπουλος χθες» επισήμανε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «όσο το καθεστώς βρίσκεται σε αποδρομή τόσο θα σκληραίνει την στάση του». Στα ζητήματα αυτά αναφέρθηκε και η δεύτερη εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημειώνοντας αναφορικά με τις διώξεις δημοσιογράφων ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα της δικής σας αντίληψης για την δημοκρατία και τους θεσμούς». Επίσης για τον Γιώργο Γεραπετρίτη μίλησε για πρόσωπο που «εκβιάζει δημόσια υπουργό Επικρατείας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα