Πρόταση νόμου κατά των υμνητών του ναζισμού θα καταθέσει η ΝΔ

Τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο σκαφών, που έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο υπ. Ναυτιλίας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο σκαφών, που έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο υπ. Ναυτιλίας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Νόμο που θα ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος θα φέρει η ΝΔ στη Βουλή. Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι για το αντιρατσιστικό

Τρόπο να απεγκλωβιστεί από τη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ψάχνει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύγκρουση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που θα καταθέσουν από κοινού πρόταση νόμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το Μαξίμου σχεδιάζει να κατεβάσει την... 4η κατά σειρά πρόταση νόμου, σχετικά με το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου που θα ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος και θα προωθεί πλέγμα κυρώσεων κατά των υμνητών του ναζισμού.

Το γαλάζιο σχέδιο θα αποτελέσει, ουσιαστικά, την τέταρτη πρόταση για νομοθετικές αλλαγές έπειτα από το αρχικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την αντιρατσιστική πρόταση νόμου που προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο πρωθυπουργός, έχει δώσει εντολή να χαμηλώσουν οι τόνοι σχετικά με το αντιρατσιστικό, ενώ και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δεν υπάρχει διάθεση για συγκρούσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ρήγμα στη συνοχή της κυβέρνησης.

Πάντως η πρόταση νόμου που πρόκειται να φέρει η ΝΔ, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τα κενά που υπάρχουν τώρα στη νομοθεσία.

Η νομοθετική πρωτοβουλία, για προφανείς λόγους, δεν θα αναληφθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό

SHARE:

24Media Network