Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζιτών: Τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζιτών: Τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Γενική εικόνα ακίνητα Eurokinissi

Οριστική και στις τελευταίες λεπτομέρειες η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την ερχόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο στη Βουλή. Τι προβλέπεται για τους 160.000 δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια της νέας ρύθμισης.

Κλείδωσαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες με τους τραπεζίτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κατά την σημερινή σύσκεψη με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs  των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων, αποσαφηνίστηκαν πλήρως και στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε ότι οι περίπου 160.000 δανειολήπτες που μπορούν να πληρούν τα κριτήρια για να έχουν την προστασία του νέου καθεστώτος θα έχουν την δικαστική οδό ως τελευταία καταφυγή.

Αυτό σημαίνει ότι οι 20000 δανειολήπτες οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη -Σταθάκη και δεν έχουν δικαστεί ακόμη οι υποθέσεις τους αλλά και όσοι «κόκκινοι» δανειολήπτες είναι εντελώς ακάλυπτοι αυτή την στιγμή θα πρέπει να προσέλθουν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους μέσα από την πλατφόρμα του νέου συστήματος.

Για όσους η ρύθμιση που θα προκύψει δεν είναι εφικτή να υλοποιηθεί λόγω δεδομένης οικονομικής ένδειας τότε θα υπάρχει η διέξοδος προσφυγής στα δικαστήρια για κάποια καλύτερη σε όρους ρύθμιση .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα