Κατάθεση Φρουζή: Με πίεζε η Τουλουπάκη να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

Κατάθεση Φρουζή: Με πίεζε η Τουλουπάκη να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής Eurokinissi

Στο πρώτο μέρος της κατάθεσής του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Φρουζής μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την "πίεση" που όπως τόνισε δέχθηκε από την Ελένη Τουλουπάκη.

Διάρκειας 40 λεπτών ήταν η εισήγηση του Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της Novartis.

Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς στην κατάθεση της Τρίτης , δεν του υπεβλήθησαν ερωτήσεις. 

Κατά την πρώτη κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής ευχαρίστησε την επιτροπή επειδή του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, δεδομένου όπως είπε, ότι ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει. 

Φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι ενώ του είχε ασκηθεί δίωξη, στη συνέχεια προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα. 

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της NOVARTIS Hellas, φέρεται να τόνισε ότι “μου ζήτησαν να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων ότι χρηματίστηκαν”.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα. 

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής, προσδοκούν η κατάθεσή του να φωτίσει πράξεις της εισαγγελίας Διαφθοράς, και αν αυτές είχαν χαρακτηριστικά πίεσης, όπως αντίστοιχα έχει καταθέσει ο Νίκος Μανιαδάκης.

Αναμένεται επίσης να ερωτηθεί, εάν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πρώτη φάση. 

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη πηγή της επιτροπής και τόνιζε ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό». 

Εκ των πραγμάτων, ο Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα