Στον επόμενο τόνο… Ψαριανός και Αμυράς αποχωρούν από το Ποτάμι

Στον επόμενο τόνο… Ψαριανός και Αμυράς αποχωρούν από το Ποτάμι
Συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού. Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Την απόφαση τους να αποχωρήσουν από το Ποτάμι προαναγγέλουν ουσιαστικά οι δύο βουλευτές με ανάρτηση στο facebook και με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών

Την αποχώρησή τους από το Ποτάμι προαναγγέλλουν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι αναμένεται να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι βουλευτές είχαν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από την ψηφοφορία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, επιμένοντας στην καταψήφιση. Το πολιτικό συμβούλιο είχε τελικά καταλήξει στην ψήφο κατά συνείδηση ως μία έτερη συμβιβαστική λύση, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης δεν ήθελαν να καταψηφίσουν και έχουν καταλήξει στο να ψηφίσουν.

Ψαριανός- Αμυράς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ήδη κλείσει από μία θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογες, φαίνεται όμως πως δεν ικανοποιήθηκαν από τη συμβιβαστική λύση της ψήφου κατά συνείδηση και ενδεχομένως βρήκαν και την αφορμή αποστασιοποίησης από το Ποτάμι, αν και στο πολιτικό συμβούλιο φέρεται να είχε συμφωνηθεί πως δε θα αποχωρήσει ουδείς βουλευτής. Σημειωτέον ότι μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβερνηση, το Ποτάμι έχει μείνει με πέντε βουλευτές και μία ακόμη αποχώρηση ή διαγραφή θα είχε ως αποτέλεσμα να πάψει να έχει κοινοβουλευτική ομάδα. Φαίνεται όμως ότι οι βουλευτές δεν αποχωρούν ακομη, δηλαδή όχι πριν την ψηφοφορια για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς άλλωστε αναφέρουν στην ανακοίνωση τους “Διατηρουμε το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου μας και του επαναπροσδιορισμού της σχεσης μας με το Ποτάμι”, θέλοντας να πιέσουν το Κίνημα για την καταψήφιση της συμφωνίας και τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Στην αναρτηση τους οι βουλευτές κατηγορούν ουσιαστικά τον κ.Θεοδωράκη και το Ποταμι για “ισοαποστακισμό” και σύμπλευση με “Τσιπροπολάκηδες”, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους συντρόφους τους για την ενδεχόμενη διάλυση του Κινήματος.

Η ανακοίνωση του Γρηγόρη Ψαριανού όπως ακριβώς την ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook:

“”Με το πολιτικο μαγειρειο που εχει στηθει απο τα Τσιπροτεχνεια

με διαφορα Ρεταλια, Επιχειρηματιες, Υπηρεσιες και Αποκομματα,

δηλωνουμε οτι αυτη η “προοδευτικη” ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περιεργων και ετεροκλητων τυπων μάς βρισκει εντελως απεναντι.

Ανεξαρτητως Συμφωνιων Πρεσπων,

Σπετσων, Λειψων ή Ψαρρων.

Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντευεται και κανει ασκησεις Ισαποστακισμου, σταση απαραδεκτη αυτη την ωρα

Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανιζεται παραπλεον προς τους ΤσιπροΠολακηδες μπορουμε να συναγουμε οτι

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλεγει μια καθαρη σταση και διαλυεται.

Δηλωνουμε και εκφραζουμε την απολυτη διαφωνια μας

με την περιεργη, επαμφοτεριζουσα και αλλοπροσαλλη αυτη σταση

του κομματος

Διατηρουμε το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου μας

και του επαναπροσδιορισμού της σχεσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

Γρηγορης Ψαριανος

Γιωργος Αμυρας”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα