Ψαριανός: Όταν έλεγε "εγώ στη ΝΔ; Μην τρελαθούμε!"

Γρ. Ψαριανός
Γρ. Ψαριανός EUROKINISSI

"Η ΝΔ δεν είναι ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ είναι ένα μόρφωμα δεξιότερων αποκλίσεων απ' ό,τι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά" έλεγε ο Γρηγόρης Ψαριανός ακριβώς πριν από τρία χρόνια.

Ήταν 9 Ιουνίου του 2016 όταν ο Γρηγόρης Ψαριανός εμφανιζόταν στον ΣΚΑΙ για να δηλώσει: "Έφυγα από το ΣΥΡΙΖΑ για να πάω στη ΝΔ;". Τρία χρόνια μετά, πάει στη ΝΔ.

Τότε έλεγε χαρακτηριστικά. "Θέλω να πέσει χθες η κυβέρνηση. Τι δουλειά έχω εγώ στη Νέα Δημοκρατία; Η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κεντροαριστερά αλλά και μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ δεν είναι ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ είναι ένα μόρφωμα δεξιότερων αποκλίσεων απ' ό,τι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά".

Δείτε στο 6ο λεπτό του παρακάτω βίντεο:

Προφανώς σήμερα ο κ. Ψαριανός εκτιμά πως η τωρινή ΝΔ αποτελεί μια "κεντροδεξιά ευρωπαϊκών κατευθύνσεων" και κάπως έτσι εξηγείται η συμπόρευσή του με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ: "Ο Γρηγόρης Ψαριανός ενώνει τις δυνάμεις του με τη Νέα Δημοκρατία. Όπως έγραψε πρόσφατα σε άρθρο του: "πάνω στα ερείπια και στον αγώνα για την ανάταξη της χώρας, για κάμποσα χρόνια ακόμη, σε όλο το εύρος της συμβατικής πολιτικής κλίμακας, από τους φιλελεύθερους μέχρι τους κεντροαριστερούς και σοσιαλδημοκράτες, οι πολίτες δεν έχουν πολλά να χωρίσουν. Έχουν να στρωθούν στη δουλειά και να προστατεύσουν δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις". Και πρόσθεσε: "Για τους δημοκράτες του 1-1-4, του Πολυτεχνείου, της κοινωνικής δικαιοσύνης", του εκσυγχρονισμού, της ΟΝΕ και της Ευρώπης, του Μένουμε Ευρώπη και του ΝΑΙ, φαίνεται να έχει φτάσει η ώρα να ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη, όσοι ποτέ ως τώρα δεν το κάναμε να στηρίξουμε εθνική λύση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, να συμπορευθούμε όλοι εμείς, ως φιλελεύθερη κεντροδεξιά και κεντροαριστερά για μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα".

Η πολιτική πορεία του Ψαριανού

Αρχικά δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον Ρήγα Φεραίο, εν συνεχεία στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, του Συνασπισμού το ’89-90 και της ΔΗΜΑΡ.

Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της "Αττικής Γης" και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος.

Εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών, στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το ΣΥΡΙΖΑ, του 2012 με τη Δημοκρατική Αριστερά και του 2015 με το Ποτάμι.

Πλέον θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών.

Σημειώνεται πως ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι ο άνθρωπος που έγραψε τους στίχους για το τραγούδι "Εκλογές" του Τζίμη Πανούση, αποδοκιμάζοντας το 1980 το πολιτικό σύστημα της χώρας. Έκτοτε, παραμένει τα τελευταία χρόνια σταθερός βουλευτής με διαφορετικά κόμματα και κομματικές επιλογές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών ο Ψαριανός

Ανασυγκροτείται η ΚΟ του Ποταμιού

SHARE:

24Media Network