Ψήφισμα για κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Ο Παπαδημούλης δεν ήταν παρών για λόγους υγείας

Διαβάζεται σε 2'
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης SOOC

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του αποκαλύπτει τους λόγους υγείας που δεν του επέτρεψαν να δώσει το παρών στην ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter αποσαφήνισε τους λόγους, για τους οποίους δεν έδωσε το παρών στην ψηφοφορία για το επίμαχο ψήφισμα του ΕΚ για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκούσια απουσία.

Ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για λόγους υγείας. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ανέφερε τα εξής: «Φτάνει πια με τις βρωμιές κ τις αθλιότητες! Οι συκοφάντες μου γνωρίζουν, καθώς ενημέρωσα, ότι βρίσκομαι αναγκαστικά στην Αθήνα για σοβαρούς λόγους υγείας. Μετά από αφαίρεση θυρεοειδούς διαγνώστηκε κακοήθεια. Γι αυτό πήρα ιώδιο κ βρίσκομαι σε καραντίνα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη (07/02), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει δράση.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στην ουσία το ψήφισμα των Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων και Αριστεράς, κατατάσσει τη χώρα μας στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία και την Πολωνία, αναφορικά με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και τις ατομικές ελευθερίες.

Σημειώνεται πως τελευταία στιγμή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε καταθέσει ένα αντι-ψήφισμα που υπογράφεται και από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ που “χαιρετίζει την πρόοδο της Ελλάδας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα