Ψινάκης: "Σιγά μην πέσω στην παγίδα από την κουκλίτσα"

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ--ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ  --ΦΩΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ--ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ --ΦΩΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Νέα επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Μαραθώνα. Γιατί κατηγορεί τον προκάτοχό του (Vid)

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Μαραθώνα, μετά τις νέες καταγγελίες του Δημάρχου, Ηλία Ψινάκη για χρέη που οδήγησαν τον Δήμο σε χρεοκοπία

"Είτε θέλω είτε όχι, το παιχνίδι το παίζω ανοιχτά", είπε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο, Ιορδάνη Λουίζο.

Λουίζος: "Έχει χάσει την ευρηματικότητά του".

Ψινάκης: "Σιγά μην πέσω εγώ στη φάκα από την κουκλίτσα".

Λουίζος: "Σας κρίνουν τώρα. Αχ κύριε Ψινάκη, ούτε ξέρετε τι σας περιμένει".

Ψινάκης: "Εσείς ξέρετε τι σας περιμένει. Οι δικοί μου χειροκροτούν, δεν βρίζουν. Αν θέλετε, μπορώ να φέρω τον μισό Μαραθώνα, να σας λιντσάρουν".

Λουίζος: "Σε λίγο ούτε ο σωματοφύλακάς σας..."

Ψινάκης: "Το φωνάζει ο κλέφτης το έχετε δει;... Οι απερχόμενοι 16χρονο πάρτι μου άφησαν μία βόμβα, να σκάσει στα χέρια μου κι εγώ από χθες τους την έβαλα εκεί που έπρεπε να τους τη βάλω".

Μία μέρα νωρίτερα, ο Ηλίας Ψινάκης κήρυξε "πτώχευση" στον δήμο του.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, δήλωσε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, όπως είπε και ο Τρικούπης.Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός».

Μάλιστα, ο κ. Ψινάκης, κατήγγειλε πως υπήρξε όλο αυτό το διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευσή του.

«Η δημοτική αρχή», προανήγγειλε, «θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον τίτλο ''Save Marathon'', για να σωθεί η πόλη».

Οπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ.

Κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, από τη στιγμή που η πτώχευση σημαίνει και παύση πληρωμών, ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan B΄» χωρίς, ωστόσο, να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Απέκλεισε, πάντως, την προσφυγή σε δανεισμό, δεν είπε τίποτα εάν σκοπεύει ή όχι να αυξήσει τους φόρους και το μόνο που επεσήμανε είναι ότι «δεν έχω μία, βρίσκομαι σε πτώχευση» και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώην δήμαρχος Μαραθώνα: Αν δεν μπορεί ο Ψινάκης, ας παραιτηθεί

Ηλίας Ψινάκης: Ο Δήμος Μαραθώνα έχει πτωχεύσει

Ψινάκης - Δημοτικό Συμβούλιο 16/10/14

SHARE:

24Media Network