Χρίσμα Τσίπρα στον 34χρονο Γ. Σακελλαρίδη για το Δήμο Αθήνας. Η Ρ. Δούρου θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής

Χρίσμα Τσίπρα στον 34χρονο Γ. Σακελλαρίδη για το Δήμο Αθήνας. Η Ρ. Δούρου θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής

Αέρας ανανέωσης στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την Αθήνα

Στα νέα πρόσωπα στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών του Μαΐου, μετά από δύσκολη αναζήτηση και αρκετές αρνήσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στην Πολιτική Γραμματεία, την Περιφέρεια Αττικής θα διεκδικήσει η βουλευτής Ρένα Δούρου.

Για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας, ο κ. Τσίπρας, επέλεξε τον 34χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, συντονιστή του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε να υποστηριχτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

– Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

– Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.

– Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

– Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.

– Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης

– Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών

– Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση

– Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

– Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου

– Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη

– Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης

– Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

Το προφίλ της Ρένας Δούρου

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα.

Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά και έχει γράψει το βιβλίο «Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με ζητήματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής.

Εκλέχτηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012.

Το προφίλ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Σμύρνη. Απόφοιτησε από την Ευαγγελική Σχολή. Σπούδασε στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, και σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτορας Οικονομικών στο Παν/μιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος και έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολλών οικονομικών μελετών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

Διατέλεσε Μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού και σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος.

Επίσης, είναι Μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.

(Με πληροφορίες από Aftodioikisi.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα