Ραντεβού για επενδύσεις στην επόμενη ΔΕΘ

Ραντεβού για επενδύσεις στην επόμενη ΔΕΘ

Η αφετηρία στα σχέδια της νέας χρονιάς και το "come back" της ελληνικής οικονομίας στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική - Συναντήσεις με επενδυτές της ομογένειας στο Σικάγο εν όψει της συνάντησης με τον Τραμπ - Οι ΗΠΑ τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2018

Με σύνθημα το “greek comeback” ξεκίνησε τις επαφές του με Ελληνοαμερικάνους επενδυτές από το Σικάγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ελληνική κυβέρνηση ρίχνει γέφυρες προς την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, με τις ΗΠΑ να καθίστανται τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2018 στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε το στοίχημα της Ελλάδας για την ερχόμενη χρονιά, είναι να αναδειχθεί το 2018 σε έτος τεχνολογίας με κονδύλια άνω των 500εκ ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση.

“Δεν αφήνουμε πίσω μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτή”, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πληροφορικής, της Ενέργειας, του Real Estate και των αερομεταφορών.

Οι ομογενείς επιχειρηματίες δήλωσαν έτοιμοι από την πλευρά τους να δημιουργήσουν συμμαχία με την Ελλάδα, ζήτησαν όμως να υπάρχει τακτική επικοινωνία ώστε αυτή η συνάντηση να μην καταλήξει σαν όλες τις άλλες με προηγούμενους πρωθυπουργούς οι οποίοι δεν έκλειναν τις εκκρεμότητες με τους ομογενείς επενδυτές.

“Η Ελλάδα γίνεται πλέον μια χώρα συνώνυμο της αποφασιστικότητας και της σκληρής δουλειάς, που ξεπερνά τις δυσκολίες και βρίσκεται ξανά στη θέση που αρμόζει στο λαό και την ιστορία της” δήλωνε άλλωστε το Σάββατο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα της Ομογένειας Greek News και πρόσθεσε “Και αυτό νομίζω, είναι κάτι που αναγνωρίζει η ηγεσία των ΗΠΑ και για το λόγο αυτό, υπάρχει το αυξημένο ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς, ώστε να επιταχυνθεί περαιτέρω η πορεία ανάκαμψης της χώρας μας”.

Συνάντηση με… χρώμα μπάσκετ

Η συζήτηση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε και ολίγο από μπάσκετ, αφού παρών ήταν και ο πρώην μπασκετμπολίστας Αλέξης Γιαννούλιας ο οποίος σήμερα εργάζεται στην εταιρεία BNY MELLON, ως αναπληρωτής διευθυντής. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε αν παίζει καθόλου μπάσκετ για να απαντήσει ο Γιαννούλιας ότι πλέον όλη του την ενεργητικότητα την αφιερώνει στο παιδί του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Endy Zemenidis (executive director HALC), Anthos Chrysanthou (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Maria Pappas (Treasurer of Cook County), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (managing director Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Ted Diamantidis (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Demetri Eliopoulos (managing director RMB Capital), Elias Boufis (Driehaus Private Equity).

Τη Δευτέρα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Σικάγο Εμμανουέλ Ράμ, καθώς και τον κυβερνήτη του Ιλινόι Μπρους Ρονέρ. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα δώσει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs. Aμέσως μετά η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Τιμώμενη χώρα η Αμερική στη ΔΕΘ του 2018

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου 24/7 οι ΗΠΑ προσανατολίζονται να διορίσουν ειδικό εντεταλμένο σύμβουλο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2018, όπου όπως αναφέραμε και νωρίτερα θα είναι τιμώμενη χώρα.  Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας Τάσος Τζήκας ανέφερε ότι στη ΔΕΘ του 2018 θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα για την ψηφιακή Ελλάδα.

“Η ιδέα είναι να παρουσιάσουμε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ παράλληλα τα επιτεύγματα των ΗΠΑ και την ψηφιακή Ελλάδα” συμπλήρωσε ο κ. Τζήκας που κάλεσε σε “τεχνολογικό σοκ”, ώστε να αναδειχτεί το 2018 σε έτος τεχνολογίας. Όπως είναι άλλωστε γνωστό το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο υπουργός Νίκος Παππάς έχει εξασφαλίσει για την αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών κονδύλια ύψους 500εκατοιμμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα