Ρουμελιώτης: Ο Στρος Καν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι για να πετύχει το μνημόνιο χρειάζεται αναδιάρθρωση

Ρουμελιώτης: Ο Στρος Καν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι για να πετύχει το μνημόνιο χρειάζεται αναδιάρθρωση
23-10-2010-ΑΘΗΝΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-Ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο Φόρουμ Πράσινων Επενδύσεων,το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ..(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για ποιο λόγο Π. Ρουμελιώτης δε μίλησε νωρίτερα για όσα ήξερε. Τι απαντά σε πρωινή εκπομπή

“Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου σε ένα διεθνή οργανισμό υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και δεν μπορείς δημοσίως να εκφράζεσαι”, δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδα στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του Αντέννα, ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν μίλησε νωρίτερα.

“Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσπαθείς να ενημερώσεις, να πληροφορήσεις και να συμβουλέψεις την κυβέρνησή σου σχετικά με τα προβλήματα και πως να τα αντιμετωπίσει. Ο ρόλος μου εκείνη την εποχή ήταν από τη μια πλευρά να υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο στο ΔΝΤ και από την άλλη λόγω των φιλικών σχέσεων με τον τότε γενικό διευθυντή του Ταμείου Ντ. Στρος Καν να προειδοποιώ τις ελληνικές αρχές και την ελληνική κυβέρνηση για το τι παγίδες είχε το πρόγραμμα και πως έπρεπε η κυβέρνηση να ενεργήσει έγκαιρα”, τόνισε.

“Δε μπορούσα δημοσίως νομίζω να πω περισσότερα πράγματα από αυτά που έλεγα κατά καιρούς. Η παραίτησή μου δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ. Ρουμελιώτης υπογράμμισε ότι ο Στρος Καν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι για να πετύχει το μνημόνιο χρειάζεται αναδιάρθρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα