Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015

εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών "Προτάσεις κομμάτων για την άσκηση της
οικονομικής πολιτικής για τις ΜμΕ" την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών "Προτάσεις κομμάτων για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής για τις ΜμΕ" την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την δέσμευση της Κυβέρνησης να μην πάρει άλλα υφεσιακά μέτρα επανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τι δήλωσε για τον ΕΝΦΙΑ και τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Για τις θέσεις και τις κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα. Οι βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει φανερές και στον ελληνικό λαό και στο σώμα της Βουλής. Οι θέσεις των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση έχουν έρθει στο φως από την ημέρα που έστειλε το email ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτή τη στιγμή επειδή είναι κρίσιμο το σημείο της διαπραγμάτευσης έχουμε επιλέξει να γίνεται στο τραπέζι των Βρυξελλών. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαπραγματεύσεων και όχι συσκότισης", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς στο τι συμβιβασμούς καλείται να κάνει η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επικουρικές συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ΦΠΑ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι "ο ΕΝΦΙΑ, που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, τον οποίο επεξεργαζόμαστε"

"Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015" είπε με βεβαιότητα σε άλλο μήκος κύματος με τα όσα ανέφεραν χθες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που τόνιζαν μεν ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, δεν απέκλειαν όμως να παραμείνει ως έχει φέτος.

 Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης συμπίπτουν με αυτές των δανειστών ο ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: "Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαλαβάνη: Μέσα έμμεσης απόδειξης για αφορολόγητο και τεκμήρια. Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα

ΥΠΟΙΚ σε ΔΝΤ: Κανονικά η αποπληρωμή της δόσης

SHARE:

24Media Network