Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπουμ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπουμ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Στο επίκεντρο της συζήτησης το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπουμ, όπου έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο ανδρών βρίσκεται το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και στο προηγούμενο Eurogroup, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση από καμία πλευρά. Η Ελλάδα έχει μπροστά της την υλοποίηση 95 προαπαιτούμενων και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ζητώντας την ταχύτατη υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων μέχρι τον Νοέμβριο.

Επίσης, θα συζητήσουν και το ζήτημα της οριστικής εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018.

Στην Αθήνα σήμερα και ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

Φέρνουν μαζί τους τις κατευθυντήριες γραμμές του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης όχι μόνο για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και για την πορεία μέχρι και το τέλος του προγράμματος και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Και οι δύο παράγοντες έχουν δώσει τις τελευταίες ημέρες συνεντεύξεις ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις τους Ο κ. Βίζερ έχει πει ότι στόχος είναι η Ελλάδα να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής σε ένα χρόνο από τώρα χωρίς να υπάρξει συνέχεια με άλλο πρόγραμμα.

Αργότερα θα βρεθούν στην Ολλανδική Πρεσβεία όπου θα συμμετέχουν σε εκδήλωση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups). Μετά την εκδήλωση θα έχουν συνάντηση στην Πρεσβεία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα. Η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και την πορεία εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων ειδικά για τις τέσσερις μεγάλες εμπορικές τράπεζες.

Θα ακολουθήσει συνάντηση των κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Βίζερ με τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Στην συνέχεια ο κ. Νταϊσελμπλούμ θα συμμετέχει σε πάνελ συνεδρίου του Economist που θα γίνει σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής μαζί με τον τέως υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζακ Λιου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα